AHVENANMAA ON TODELLINEN KOTIMAAN GOLFPARATIISI

Anna Golf Tourin finaalimatka suuntautuu upealle Ahvenanmaalle syyskuussa 2021! Lue lisää alta ja tutustu siihen,
mitä kaikkea Ahvenanmaa tarjoaa golfarille:

 

Ahvenanmaalla golfaat ainutlaatuisissa saaristomaisemissa – turvallisesti kotimaassa, vaikka tunnelma onkin kuin olisit ulkomailla!

PITKÄ GOLFKAUSI

Ahvenanmaalla golfkausi ulottuu toukokuun alusta lokakuun loppuun. Leudon talven ansiosta kentät ovat hyvässä pelikunnossa jo alkukeväällä. Ahvenanmaata ympäröivän meren ansiosta syksyt ovat lämpimiä ja viheriöt pysyvät hyvässä kunnossa kauden loppuun asti.

UUDISTETUT KENTÄT

Kolmesta täysimittaisesta 18 reiän ja yhdestä 6 reiän par 3 -kentästä koostuva Ahvenanmaan golftarjonta sai uuden kruununjalokivensä viime kesänä, kun Ålands Golfklubb avasi kunnostetun Slottsbanan-kenttänsä. Tätä modernia, kulttuurihistoriallisesti merkittävällä alueella sijaitsevaa kenttää on jo ehditty ensimmäisen elinvuotensa aikana puhutella Euroopan golfpiireissä uutena huippukenttänä. Slottsbananin lisäksi Ålands Golfklubbilta löytyy toinen 18-reikäinen Kungsbanan-, sekä 6-reikäinen Prinsessan-kenttä.

Ahvenanmaan kolmen kentän kokonaisuus kattaa läntisellä Ahvenanmaalla sijaitsevan Eckerö Golfin, joka täytti vastikään 25 vuotta. Sen kunniaksi kentälle rakennettiin uusi harjoittelualue lähipelin hiomiseen. Luonnonkaunis 18-reikäinen kenttä sopii kaiken tasoisille pelaajille, ja kulkee niin avoimessa peltomaisemassa kuin metsässä.

LYHYET VÄLIMATKAT

Ahvenanmaalla välimatkat ovat lyhyitä ja golfkentältä toiselle siirtyminen ei vie kauaa. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta voit golfata yhdellä kentällä aamupäivällä ja siirtyä jo iltapäiväksi toiselle! Automatka Maarianhaminasta Eckerö Golfiin kestää n. 30 minuuttia ja Ålands Golfklubbiin reilut 20 minuuttia. Golfkenttien välinen matka taittuu autolla noin 40 minuutissa.

PERHE MUKAAN MATKALLE

Ahvenanmaa on erityisen hyvä kohde golfarille, joka haluaa ottaa mukaansa perheen ja ystäviä. Täällä riittää tekemistä niin isoille kuin pienille, ja vaikka kaikki perheenjäsenet eivät golfaisikaan, ei heidän silti tarvitse olla toimettomana!

Esimerkiksi Äventyrsgolf-kentällä Maarianhaminassa voi pelata minigolfia jännittävässä ympäristössä ja Smart Park -perhepuisto aivan Eckerö Golfin läheisyydessä on täynnä kivaa tekemistä. Molemmat paikat ovat ehdottomia paikkoja lapsiperheille. Kaikki täydelliseen perhelomaan tarvittava – mukava majoitus, lapsiystävälliset uimarannat, lukuisat retkikohteet ja ruokapaikat – odottavat vain lyhyen matkan päässä golfkentistä.

Lue lisää vinkkejä lasten suosikeista Ahvenanmaalla.

VALITSE MIELEISESI MAJOITUS

Molempien golfkeskusten lähistöllä on useita majoitusvaihtoehtoja. Valitse mieleisesi mukavista mökeistä, kodikkaista vieraskodeista tai moderneista hotelleista.

Maarianhaminassa on monia tasokkaita hotelleja. Neljän tähden ympäristösertifioidusta Arkipelagista on merinäköala kaupungin itäsataman ylitse ja sen alakerrassa on suosittu yökerho. Hotell Pommern on moderni vaihtoehto lähellä keskustan sykettä, jonka trendikäs lounge ja ravintola tarjoavat oivan paikan rentoutua pitkän golfpäivän jälkeen.

Katso lisää majoitusvaihtoehtoja

MUISTA AFTER-GOLF

Ahvenanmaan ravintoloitsijat tietävät, miten golfaaja haluaa aterioida pitkän kentällä vietetyn päivän jälkeen. Vieraile Ahvenanmaan ravintoloissa ja nauti golfkierroksen jälkeen herkullinen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

Ålands Golfklubbin ravintolasta vastaa Ahvenanmaan oma tähtikokki Michael Björklund, joka on voittanut Vuoden kokki -kilpailun sekä Suomessa että Ruotsissa. Stallhagen-ravintolassa Finströmissä, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Kastelholmasta, saat nauttia kauden tuotteista valmistetusta kotiruoasta ja tutustua paikalliseen panimoon.

Myös Eckerössä on useampia ravintoloita, joista Gastropub Bodegan sijaitsee Käringsundissa veden äärellä, vanhojen venevajojen ympäröimänä. Käringsund Resortin terassilla voit nauttia hyvän ruoan lisäksi myös upeasta maisemasta, joka ulottuu yli koko Käringsundin.

Lue lisää Ahvenanmaan ravintoloista ja ruokakulttuurista.

GOLFPAKETIT JA KOKOUKSET

Ota yhteyttä ahvenanmaalaisiin matkanjärjestäjiin, kuten Tallink Siljaan, Åland Turist & Konferensiin, Ålandsresoriin, Viking Lineen, Ålandhotelsiin tai Hotel Arkipelagiin, joiden vankka kokemus on avuksi golfmatkan suunnittelussa. Kysy lisäksi edullisia golfpakettitarjouksia!

Åland Convention Bureau auttaa maksutta kaikkia, jotka haluavat järjestää kokouksen Ahvenanmaalla. Yhdistä yritysgolfiin maukkaita aterioita, tasokas majoitus ja hauskoja aktiviteetteja kuten urheilukalastusta, veneretki, panimovierailu maistajaisineen, ruoanvalmistuskurssi tai vaikka vaellusretki.